Grillet klippfisk med ertepuré

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 800 g klippfisk, utvannet og renset
Marinade
  • 2 ss gressløk, frisk
  • 1 ss estragon, frisk
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 dl hvitvin, tørr
Ertepuré:
  • 200 g erter, fryst
  • 2 dl mynte, frisk
  • 0,75 dl matfløte
  • Sitronsaft

Server med:

  • Nypotet
  • Salt og pepper
  • Cherrytomat
  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  • Varm grillen.
  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Marinade

  • Finhakk urtene og bland alle ingrediensene til marinaden sammen.

Ertepuré

  • Kok erter møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.
  • Hell av kokevannet og la ertene avkjøle litt.
  • Varm matfløte til kokepunktet.
  • Ha erter og mynte i en kjøkkenmaskin og kjør til en puré, og spe på med fløte mens maskinen går.
  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Tilbehør

  • Pensle cherrytomater med olivenolje, og legg dem på grillen til de blir lune og søte.

Server grillet klippfisk med ertepuré, cherrytomater og kokt potet. 

Klippfisk er nydelig på grille! Start med marinaden og tilbehøret, for klippfisken grilles på 1-2-3.