Bacalao lages vanligvis i gryte, men her serverer du kokt klippfisk med tomatsaus og poteter ved siden av. Denne oppskriften er en smakfull rett til enhver anledning.

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 600 g klippfisk, utvannet og renset
  • 1 l vann
  • 1 terning fiskebuljong
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk sitronbåter
  • 1 dl eplejuice
  • 0,5 ts pepper, hel sort
Tomatsaus
  • 3 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.25 stk chili, rød
  • 5 stk tomat, soltørket
  • 1 ts tomatpuré
  • 2 ss olivenolje
  • 12 stk oliven, grønn
  • 4 stilk gressløk
  • 400 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 ts honning
  • 12 stk cherrytomat
  • Salt og pepper
Server med:
  • Potet
  • 0,25 ts pepper
  • 1 dl eplejuice
  • 12 stk cherrytomat

Fremgangsmåte

  • Vask og skrell sjalottløk og hvitløk.
  • Vask og rens chili.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og soltørkede tomater.
  • Surr sjalottløk, hvitløk, chili, soltørkede tomater og tomatpuré i olivenolje i en kasserolle.
  • Fjern steinene i oliven, og grovhakk dem.
  • Finhakk gressløk.
  • Ha hakkede oliven og finhakket gressløk i kasserollen og tilsett hakkede tomater.
  • Kok opp og la sausen småkoke i noen minutter.
  • Smak til med honning, salt og pepper, og ha i cherrytomater rett før servering.

    Server fisken med tomatsausen og kokte eller ovnsstekte poteter ved siden av.