Bacalao lages vanligvis i gryte, men her serverer du kokt klippfisk med tomatsaus og poteter ved siden av. Denne oppskriften er en smakfull rett til enhver anledning.
Til 4 personer trenger du:
- 600 g klippfisk, utvannet og renset
- 1 l vann
- 1 terning fiskebuljong
- 2 fedd hvitløk
- 2 stk sitronbåter
- 1 dl eplejuice
- 0,5 ts pepper, hel sort
Tomatsaus
- 3 stk sjalottløk
-
2 fedd hvitløk
-
0.25 stk chili, rød
-
5 stk tomat, soltørket
-
1 ts tomatpuré
-
2 ss olivenolje
-
12 stk oliven, grønn
-
4 stilk gressløk
-
400 g hermetiske tomater, grovhakkede
-
1 ts honning
-
12 stk cherrytomat
-
Salt og pepper
Server med:
- Potet
- 0,25 ts pepper
- 1 dl eplejuice
- 12 stk cherrytomat
Fremgangsmåte
- Vask og skrell sjalottløk og hvitløk.
- Vask og rens chili.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og soltørkede tomater.
- Surr sjalottløk, hvitløk, chili, soltørkede tomater og tomatpuré i olivenolje i en kasserolle.
- Fjern steinene i oliven, og grovhakk dem.
- Finhakk gressløk.
- Ha hakkede oliven og finhakket gressløk i kasserollen og tilsett hakkede tomater.
- Kok opp og la sausen småkoke i noen minutter.
- Smak til med honning, salt og pepper, og ha i cherrytomater rett før servering.
Server fisken med tomatsausen og kokte eller ovnsstekte poteter ved siden av.