Klippfisk på grillen er utrolig enkelt og smakfullt. Server grillet klippfisk sammen med den populære brokkolisalaten for det perfekte sommermåltidet.
Til 4 personer trenger du:
- 800 g klippfisk, utvannet og renset
Marinade
- 0,5 skive chili, rød
- 0,5 stk sitron
- 4 ss olivenolje
- 0,5 ss sesamolje
Salat
- 1 stk brokkoli
- 1 stk rødløk
- 2 dl rosiner
- 0,5 dl majones
- 1 ss honning
- 2 ss hvitvinseddik
- Salt og pepper
Server med:
- Nypotet
- Grillspyd
- Olivenolje
Fremgangsmåte
- Varm grillen.
- Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
- Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.
Marinade
- Finhakk chili, og riv skallet og press saften av sitron.
- Bland chili, sitronskall- og saft, olivenolje og sesamolje godt sammen.
Salat
- Del brokkoli i små buketter og finhakk rødløk.
- Bland brokkoli, rødløk og rosiner sammen i en stor skål.
- Lag en dressing av å blande sammen majones, honning og hvitvinseddik.
- Vend dressingen i salaten, og smak til med salt og pepper.
Tilbehør
- Kok potet møre med skallet på i lettsaltet vann, 15-20 minutter.
- Tre dem på et grillspyd og pensle med litt olivenolje.
- Grill potetspydene raskt på grillen slik at dem får en liten grillsmak.
Tips: Start med marinaden, slik at den er klar til pensling når fisken skal grilles.