Klippfisk på grillen er utrolig enkelt og smakfullt. Server grillet klippfisk sammen med den populære brokkolisalaten for det perfekte sommermåltidet.

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 800 g klippfisk, utvannet og renset
Marinade
  • 0,5 skive chili, rød
  • 0,5 stk sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 0,5 ss sesamolje
Salat
  • 1 stk brokkoli
  • 1 stk rødløk
  • 2 dl rosiner
  • 0,5 dl majones
  • 1 ss honning
  • 2 ss hvitvinseddik
  • Salt og pepper
Server med:
  • Nypotet
  • Grillspyd
  • Olivenolje

Fremgangsmåte

  • Varm grillen.
  • Legg klippfisk på grillen med skinnsiden ned og grill i 3-4 minutter på sterk varme.
  • Pensle siden som vender opp med marinaden og la fisken ligge på indirekte varme i 4-5 minutter, til det pipler væske fra siden og fileten begynner å flake seg.

Marinade

  • Finhakk chili, og riv skallet og press saften av sitron.
  • Bland chili, sitronskall- og saft, olivenolje og sesamolje godt sammen.

Salat

  • Del brokkoli i små buketter og finhakk rødløk.
  • Bland brokkoli, rødløk og rosiner sammen i en stor skål.
  • Lag en dressing av å blande sammen majones, honning og hvitvinseddik.
  • Vend dressingen i salaten, og smak til med salt og pepper.

Tilbehør

  • Kok potet møre med skallet på i lettsaltet vann, 15-20 minutter.
  • Tre dem på et grillspyd og pensle med litt olivenolje.
  • Grill potetspydene raskt på grillen slik at dem får en liten grillsmak.

Tips: Start med marinaden, slik at den er klar til pensling når fisken skal grilles.