Klippfisk er en delikatesse som kan varieres i det uendelige. Bli inspirert av denne oppskriften med bacon og gulrotstuing.

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 600 g klippfisk, utvannet og renset
  • 8 skiver bacon
  • 1 fedd hvitløk
  • 100 g smør
Gulrotstuing:
  • 300 g gulrot
  • 1 ss maisennamel
  • 3 dl helmelk
  • Salt og pepper
 
  •  Potet
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær klippfisk i porsjonsstykker og surr skiver med bacon rundt.
  • Finhakk hvitløk, og bland inn i romtemperert smør.
  • Ha klippfiskstykkene i en smurt, ildfast form, og ha en god klatt hvitløkssmør over hvert stykke.
  • Stek i stekeovnen til baconet er sprøtt og klippfisken er mør, ca. 20 minutter.

Gulrotstuing:

  • Vask, rens og skjær gulrot i terninger.
  • Kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.
  • Rør maisennamel inn i kald helmelk, og varm forsiktig opp i en kasserolle under omrøring.
  • Tilsett gulrotterningene og smak til med salt og pepper.

Server klippfisk med bacon, gulrotstuing og kokt potet.