Klippfisk er en delikatesse som kan varieres i det uendelige. Bli inspirert av denne oppskriften med bacon og gulrotstuing.

Våre klippfisk produkter

Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.

Til 4 personer trenger du:

  • 600 g klippfisk, utvannet og renset
  • 8 skiver bacon
  • 1 fedd hvitløk
  • 100 g smør
Gulrotstuing:
  • 300 g gulrot
  • 1 ss maisennamel
  • 3 dl helmelk
  • Salt og pepper
 
  •  Potet
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær klippfisk i porsjonsstykker og surr skiver med bacon rundt.
  • Finhakk hvitløk, og bland inn i romtemperert smør.
  • Ha klippfiskstykkene i en smurt, ildfast form, og ha en god klatt hvitløkssmør over hvert stykke.
  • Stek i stekeovnen til baconet er sprøtt og klippfisken er mør, ca. 20 minutter.

Gulrotstuing:

  • Vask, rens og skjær gulrot i terninger.
  • Kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.
  • Rør maisennamel inn i kald helmelk, og varm forsiktig opp i en kasserolle under omrøring.
  • Tilsett gulrotterningene og smak til med salt og pepper.

Server klippfisk med bacon, gulrotstuing og kokt potet.