Ovnsbakt bacalao med skiver av potet, cherrytomater, svarte oliven og gyldne baconbiter i en keramisk form.

Ovnsbakt bacalao er oppskriften på en festrett som er så enkel at du like gjerne serverer den til hverdags. I denne formen ligger alle de deilige smakene du forbinder med bacalao.

Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.

Til 4 personer trenger du:

  • 800 g klippfisk, utvannet og renset
  • 8 stk poteter
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk gule løker
  • 2 stk hermetisk paprika
  • 10 stk cherrytomat
  • 100 g baconskive
  • 2 dl olivenolje
  • 40 g oliven, sort
  • pPepper , grovmalt
Server med:
  • Brød
  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.
  • Skrell potet, skjær dem i skiver og kok dem møre i usaltet vann.
  • Finhakk hvitløk, skjær løk i skiver, paprika i biter og del cherrytomatene i to. 
  • Del baconskivene i fire biter.
  • Varm opp olivenolje og hvitløk i en liten kasserolle, og hell halvparten av hvitløksoljen i en ildfast form slik at den dekker bunnen. 
  • Legg klippfisk, potet, løk, paprika, cherrytomat, bacon og oliven lagvis i formen. Kvern litt pepper mellom hvert lag. 
  • Hell over resten av hvitløksoljen og stek i stekeovnen i ca. 30 minutter.

Server bacalaoen med brød ved siden av.