Dette er oppskriften på lagvis nytelse: Underst fargesterke grønnsaker, i midten smaksrik klippfisk – og på toppen kantareller med sin karakteristiske kryddersmak.
Til 4 personer trenger du:
- 400 g klippfisk, utvannet og renset
- 150 g kantareller
- smør
Pastinakkpurè:
- 1 stk pastinakk
- 0,5 dl vann
- 1 dl kremfløte
- salt og pepper
Server med og potet.
- Skjær klippfisk i serveringsstykker.
- Kok opp vann, legg i klippfisk og la den trekke på svak varme i ca. 15 minutter.
Selleristuing
- Rens og skjær selleri i terninger, og kok dem møre i grønnsakbuljong. Ta vare på kokevannet.
- Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med kokevannet fra sellerien.
- La sausen koke i ca. 5 minutter, og rør inn matfløte og selleriterningene.
- Smak til med salt og pepper og rør inn hakket persille like før servering.
Server klippfisk med selleristuing og poteter.