Dette er oppskriften på lagvis nytelse: Underst fargesterke grønnsaker, i midten smaksrik klippfisk – og på toppen kantareller med sin karakteristiske kryddersmak.

Til 4 personer trenger du:

  • 400 g klippfisk, utvannet og renset
  • 150 g kantareller
  • smør

Pastinakkpurè:

  • 1 stk  pastinakk
  • 0,5 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • salt og pepper

Server med og potet.

  • Skjær klippfisk i serveringsstykker.
  • Kok opp vann, legg i klippfisk og la den trekke på svak varme i ca. 15 minutter.

Selleristuing

  • Rens og skjær selleri i terninger, og kok dem møre i grønnsakbuljong. Ta vare på kokevannet.
  • Smelt smør i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med kokevannet fra sellerien.
  • La sausen koke i ca. 5 minutter, og rør inn matfløte og selleriterningene.
  • Smak til med salt og pepper og rør inn hakket persille like før servering.

Server klippfisk med selleristuing og poteter.

 

  •