Ingredienser 4 personer
- 0.7 kg klippfisk, utvannet og renset
- 0.5 kg potet
- 1.3 stk gul løk
- 0.7 stk paprika, rød
- 0.3 stk chili, rød
- 0.7 dl olivenolje
- 533.3 g hermetiske tomater, grovhakkede
- 1.3 ss tomatpuré
- 0.3 dl vann
- brød
BESKRIVELSE
Dette er oppskriften på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.
Framgangsmåte
- Skjær klippfisk i biter på 3-4 cm.
- Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili.
- Varm opp olje i en kasserolle.
- Legg klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater lagvis i kasserollen.
- Rør ut tomatpureen i vann og hell den i kasserollen.
- Kok opp, og la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time, gjerne lenger. Rist den lett på kasserollen av og til, men ikke rør i bacalaoen.
Server bacalaoen med brød ved siden av.