Ingredienser 4 personer


  • 0.7 kg klippfisk, utvannet og renset

  • 0.5 kg potet

  • 1.3 stk gul løk

  • 0.7 stk paprika, rød

  • 0.3 stk chili, rød

  • 0.7 dl olivenolje

  • 533.3 g hermetiske tomater, grovhakkede

  • 1.3 ss tomatpuré

  • 0.3 dl vann

  • brød

    BESKRIVELSE

    Dette er oppskriften på tomatbasert bacalaogryte på norsk vis. Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.

    Framgangsmåte

  • Skjær klippfisk i biter på 3-4 cm.

  • Skjær potet, løk og paprika i skiver, og finhakk chili.

  • Varm opp olje i en kasserolle.

  • Legg klippfisk, potet, løk, paprika, chili og hermetiske tomater lagvis i kasserollen.

  • Rør ut tomatpureen i vann og hell den i kasserollen.

  • Kok opp, og la stå og småkoke på svak varme ca. 1 time, gjerne lenger. Rist den lett på kasserollen av og til, men ikke rør i bacalaoen.

  • Server bacalaoen med brød ved siden av.