Dybvik Bacalao

Handleliste 4.pers: 800 gram klippfisk uten skinn og ben – før utvanning! 800 gram poteter 2 store løk 1 rød paprika 2 bokser hakkede tomater 2 ss tomatpuré 2 – 3 hvitløksbåter 3 dl ex. virgin olivenolje 1/2 -1 chili – disse varierer veldig i størrelsen, så her må du bare prøve deg frem. Sort pepper Evnt oliven 1 dl vann Fremgangsmåte:
Legg klippfisken i vann – følg instruksene om utvanning på pakken, eller last ned utvanningskalkulator på vår Dybvik App
Skjær klippfisk i biter, poteter i skiver, , løk og paprika i ringer. Forvell løk og paprika i olivenoljen. Tilsett chili, tomatpure, tomater, hvitløk, litt pepper og kok opp. Tilsett poteter og kok på lav varme i ca 1 time eller til de er halvkokte, koketiden her avhenger av størrelsen på potetskivene og husk at det tar mye lenger tid å koke poteter i tomat enn i vann! Vend forsiktig inn fisken og la trekke på lav varme i ca 30 min. Smak på gryten før servering, om du trenger mer salt eller chili tilsetter du det – men ikke rør i gryten.
Serveres med focaccia, flatbrød eller godt brød. Kokkens tips: Tilsett hakkede soltørkede tomater for en mer smakfull bacalao Grill paprikaen til den blir svart og ta av skallet – da får du en søtere paprika. Kjøp eller lag chiliolje som du serverer ved siden av til de som vil ha gryta ekstra sterk.

Check our bestsellers!

Check our Featured products!