Dybvik Bacalao

Handleliste 4 personer:


  • 800 gram klippfisk uten skinn og ben – før utvanning!
  • 800 gram poteter
  • 2 store løk
  • 1 rød paprika
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 – 3 hvitløksbåter
  • 3 dl ex. virgin olivenolje
  • 1/2 -1 chili – disse varierer veldig i størrelsen, så her må du bare prøve deg frem.
  • Sort pepper
  • Evnt oliven
  • 1 dl vann
Fremgangsmåte:

  • Legg klippfisken i vann – følg instruksene om utvanning på pakken.
  • Skjær klippfisk i biter, poteter i skiver, løk og paprika i ringer.
  • Forvell løk og paprika i olivenoljen.
  • Tilsett chili, tomatpure, tomater, hvitløk, litt pepper og kok opp.
  • Tilsett poteter og kok på lav varme i ca 1 time eller til de er halvkokte, koketiden her avhenger av størrelsen på potetskivene og husk at det tar mye lenger tid å koke poteter i tomat enn i vann!
  • Vend forsiktig inn fisken og la trekke på lav varme i ca 30 min.
  • Smak på gryten før servering, om du trenger mer salt eller chili tilsetter du det – men ikke rør i gryten.
Serveres med focaccia, flatbrød eller godt brød.


Kokkens tips:

  • Tilsett hakkede soltørkede tomater for en mer smakfull bacalao.
  • Grill paprikaen til den blir svart og ta av skallet – da får du en søtere paprika.
  • Kjøp eller lag chiliolje som du serverer ved siden av til de som vil ha gryta ekstra sterk.

Check our bestsellers!

Tomt på lager
kr 199,00

Check our Featured products!

Tomt på lager
kr 199,00