3 LØK
3 DL OLIVENOLJE
Skjær løken i tynne ringer. Kok løken i olivenolje i 15 min.
—————————————————————————————————————–
1 KG UTVANNET KLIPPFISK
Trekk fisken 20 min. Rensk den for evt. bein
—————————————————————————————————————–
1 KG POTET
2 BEGER MATFLØTE
3 FEDD KVITLØK
2 DL REVEN OST (Norvegia/Jarlsberg)
Skjær poteten i terninger. Finhakk kvitløken. Bland potet, fløte, kvitløk og litt ost og kok til poteten er mør.
—————————————————————————————————————–
Vend løk/olivenolje og fisken forsiktig inn i potetblandingen.
Fordel blandingen i en godt smurt ildfast form.
Strø godt med revet ost på toppen.
Legg på rå bacon skiver.
Gratineres i ovn på 200 grader i ca 30 min. Sett formen høyt i ovnen de siste 10 min. for å få baconet sprøtt.
Serveres med kokte gulerøtter i skiver og godt brød til.