Supermarkedskjedene SPAR og EUROSPAR har stor fokus på klippfisk. Fra den 24. september til 29. september 2018 er det ekstra godt tilbud på klippfisk i din SPAR butikk. Du kan finne tilbudet her www.spar.no

Prøv vår spennende variant av klippfisk; pannestekt med sprø baconskiver, parmesankrem og ovsbakte rotgrønnsaker. Bon apetit!

Du trenger:

 • 1 pakke a 400g Dybvik klippfisk loins eller uten skinn og ben (husk å vanne ut fisken dersom den ikke er ferdig utvannet fra Dybvik, følg anvisningen på pakken)
 • Smør til steking
 • 1 pk bacon
 • 100g parmesan
 • 2 eggeplommer
 • 3 ss olivenolje
 • Grov sort pepper
 • 2 fennikel
 • 1/2 kålrot
 • 4 rødbeter
 • 2 persillerøtter
 • 4 fedd hvitløk

Olje til steking ogfrisk basilikum til servering

 

Slik gjør du:

Begynn med grønnskaene. Del fennikel i midten, på langs. Del kålrot og rødbeter i 1 cm tykke skiver, og del persillerøtter på langs. Del hvitløken grovt og ha alt oppi en ildfast form sammen med litt olje, salt og pepper. Stek alt på ca. 200 cel til det har blitt mykt og litt grillet.

Rasp parmesan fint og bland sammen med eggeplommer, olivenolje og grov pepper. Sett til siden. Legg bacon på bakepair og stek det i ovnen ca. 10 minutter til det blir sprøtt. Stek klippfisken i store biter i godt med smør – de skal bli gyldne. Pass på temperaturen – klippfisk skal kun ha ca. 50 – 55 grader i kjernetemperatur før den er ferdig (da er den saftig og god og vil skive seg når du skjærer i den). Server fisken med ovsbakte grønnsaker, parmesankrem, bacon og frisk basilikum.