Dybvik Bacalao

Handleliste 4.pers:
800 gram klippfisk uten skinn og ben – før utvanning!
800 gram poteter
2 store løk
1 rød paprika
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpuré
2 – 3 hvitløksbåter
3 dl ex. virgin olivenolje
1/2 -1 chili – disse varierer veldig i størrelsen, så her må du bare prøve deg frem.
Sort pepper
Evnt oliven
1 dl vann

Fremgangsmåte:

Legg klippfisken i vann – følg instruksene om utvanning på pakken, eller last ned utvanningskalkulator på vår Dybvik App
Skjær klippfisk i biter, poteter i skiver, , løk og paprika i ringer. Forvell løk og paprika i olivenoljen. Tilsett chili, tomatpure, tomater, hvitløk, litt pepper og kok opp. Tilsett poteter og kok på lav varme i ca 1 time eller til de er halvkokte, koketiden her avhenger av størrelsen på potetskivene og husk at det tar mye lenger tid å koke poteter i tomat enn i vann! Vend forsiktig inn fisken og la trekke på lav varme i ca 30 min. Smak på gryten før servering, om du trenger mer salt eller chili tilsetter du det – men ikke rør i gryten.

Serveres med focaccia, flatbrød eller godt brød.

Kokkens tips:
Tilsett hakkede soltørkede tomater for en mer smakfull bacalao
Grill paprikaen til den blir svart og ta av skallet – da får du en søtere paprika.
Kjøp eller lag chiliolje som du serverer ved siden av til de som vil ha gryta ekstra sterk.

Check our bestsellers!

Check our Featured products!