Her bytter du ut fersk fisk med klippfisk – bedre konsistens og mer smakfullt.
Handleliste 4.pers:
600 gram klippfisk uten skinn og ben – kjøp ferdig utvannet på butikken eller vann ut selv som du kan kjøpe både i nettbutikken og på butikken.
1 fl. lys øl. (du kan også bruke vann med kullsyre eller vann)
Noen dråper eddik (7%)
¼ teskje salt – forsiktig med saltet!
ca.250g hvetemel
1ss Bakepulver
600 gram potet eller pommes frites fra frysedisken
Remulade
Fremgangsmåte:
Husk utvanning… eller kjøp ferdig utvannet!
Visp sammen eddik, salt, bakepulver litt mel og litt øl.
Visp så inn litt øl og litt mel til du har en fin røre, litt tykkere enn pannekakerøre og la svelle noen min.
Tørk godt av klippfiskbitene etter utvanningen.
Dypp bitene i røren og friter på ca. 170`C – Legg bitene på rist med bakepapir under.
Potetene skjæres i tykke staver, halvkokes og avkjøles i kaldt vann – friter de på ca. 170 til de er gylne, legg de på bakepapir – saltes og pepres
Godt, sprøtt og ganske enkelt…
Tips:
Bruk på Tapas-bordet… Om du kutter opp klippfisken i litt mindre biter eller kjøp en pose med Klippfisk til Bacalao, 400 gram og ca.6 timers utvanning så har du en perfekt, god og knasende Tapas