Kitch.no og Flying Culinary Circus har laget en kjempegod klippfiskrett som vi ønsker å dele. Stekt klippfisk med grønn ertepuré, baconsmør og smilende gårdsegg.

Oppskrift til 4 personer:

Ingredienser:
400 g ferdig utvannet Dybvik klippfisk loins
200 g frosne grønne erter
80 g smør
½ dl fløte
200 g bacon (hel bit)
4-8 gårdsegg (romtempererte)

Fremgangsmåte:
Til ertepureen koker du opp vann og tilsetter ertene. Kok i 5 minutter, sil av væsken, og miks ertene i en blender med litt fløte og smør. Smak til med salt og pepper. Tilsett fløte og smør gradvis, så pureen ikke blir for tynn.

Kutt bacon i terninger eller mindre biter og stek sprø i panne. Når det er ferdigstekt, tilsetter du 50 gram smør i pannen og lar det bli nøttebrunt sammen med baconet.

Kok opp en kjele med vann og tilsett eddiken. Kok opp vannet igjen og lag en virvel i vannet med en visp. Klekk eggene i virvelen og la de trekke i vannet i ca. 3 minutter til eggehviten har satt seg. Event. kan du kok eggene i 6.minutter med skall og skrelle de.

Stek klippfisken gyllen på begge sider i en panne med litt olje til den så vidt begynner å flake. Pass på saltet da fisken allerede er salt.

– Oppskriften har vi fått fra The Flying Culinary Circus –

Du finner også oppskriften her: https://www.kitchn.no/bli-no-1/oppskrifter/se-torsken-se-torsken/