Stekt klippfisk med tomat og basilikumsaus – en vinner på middagsbordet

Handliste 4.pers:
Ca 800 gr Klippfisk loins- Kjøp utvannet Loins eller vann ut selv.
1 boks hakka tomat
ca 6 strøkne ss sukker
Frisk basilikum – ca 1/2 potte
Ex. virgin olivenolje
salt
Nykvernet pepper
ca 800 gr halvkokt potet om du bare vil ha stekte poteter
2 løk

Husk utvanning!

NB!  Ha fisken i romtemperatur i ca 30 minutter før steking,

Lag sausen: Varm 3-4 ss god olivenolje i en kasserolle – tilsett boksen med hakka tomat og sukkeret, kok opp og la småputre i noen få minutter.
Ta av platen og tilsett den finkutta og friske basilikumen – rør rundt og smak til med litt salt og godt med nykvernet pepper!

Nå er sausen klar til videre bruk…

Ha smør og olje i en varm stekepanne – stek fiskestykkene med skinnsiden ned (dvs: der hvor skinnet har vært) i ca 3 min – snu den og tilsett den ferdige tomatsausen.
Skru ned varmen og la dette småputre noen min.

Mens dette småputrer på lav varme kan du steke løken og den halvkokte poteten!

Server fisken i pannen. Sammen med den stekte poteten, potetmos eller røsti (potetkake) blir dette et måltid gjesten kommer til huske.

Oppskrift potetkake:

Beregn ca 2 poteter og 1/4 løk pr pers!

Rasp poteten over i bolle – tilsett finkutta løk, salt og pepper, rør rundt og la stå i 2 minutter!
Press ut den overflødige væsken..

Varm smør og olje i stekepanne – fordel potetblandingen utover i pannen som en kake. Stekes i noen minutter til den gyllen – løft på den med en stekespade for og se!
Når den er klar på den ene siden legger du en tallerken over pannen og snur den. Nå ligger potetkaken på tallerken – skyv den forsiktig tilbake i pannen og stek ferdig på den andre siden også

Foto: Tindlund Forlag AS

Check our bestsellers!

 

Check our Featured products!