Husk utvanning!

Når klippfisken er ferdig vannet ut, skjærer du den opp i biter.
Ha ca 6ss olje i en varm panne og tilsett spekepølsene, la de surre rundt til oljen har fått litt farge – hell de over i en ildfast form, men la oljen være igjen i pannen!
Fres paprika, løk, hvitløk og chili noen sekunder i samme panne før du tilsetter den ferdig utvannede og tempererte klippfisken – stekes et par minutter før du heller alt over i den ildfaste formen!
Bland inn raspet ost og sett midt i ovnen på 180 grader i ca 10 min.

Serveres i den ildfaste formen med varme tortillalefser, rømme og rucola ved siden for enkel «selvbetjening»

3.personer

Du trenger:
ca. 300gr klippfisk uten skinn og ben – Før utvanning!
100gr sterk spekepølse (eks: SLEGGE fra Ask Gård; salsiccia, choritzo )  – kuttes i tynne strimler.
1 pk  rucola.
½ chili

2 fedd hvitløk

1 paprika – grovkuttes.

1 løk – grovkuttes

100gr raspet ost
1 boks Røros rømme
6 tortillalefser
Ex.virgin olivenolje

Kokkens Tex – Mex tips:

Tilsett ca 1/2 ts knust spiskummin, og 1-2 knuste hvitløksfedd sammen med klippfisken
og press saften av en 1/2 lime og litt frisk hakket koriander over det hele før den går inn i ovnen.

Server med tomatbønner og nachoes!

Til denne retten passer det utmerket med klippfiskbiter – bruk gjerne vår nye pose med klippfiskbiter: Klippfisk til bacalao