200 gr sjokolade – sjokolade med minst 70% kakao er å foretrekke, men bruk en lysere variant for mildere sjokoladesmak!
Brødform el..
Bær/frukt
Vannbad – (kasserolle med sydende vann)Varm opp vannbadet til rett under kokepunktet!
Smelt sjokoladen i en bolle over vannbadet og la stå på benken for avkjøling.
Eggeplommene og hviten skilles over i en bolle ( sett hviten i kjøleskapet til en senere anledning – dette kan du lage pikekyss av )
Ha 1/2 dl av fløten over til eggeplommene sammen med sukkeret – Piskes over vannbad – etter et par minutter tar du en dråpe mellom to fingre for å kjenne etter om sukkeret er oppløst, hvis ikke pisk litt til!
Bytt ut det varme vannet med iskaldt vann fra springen – ha bollen med eggeblandingen over dette vannbadet og pisk forsiktig til den har fått romtemperatur – vend forsiktig inn den smelta sjokoladen og la stå på benken mens du pisker kremen!Kremfløten piskes lett, fløyelsmyk så den faller ut av bollen!
Kremen løftes» og blandes forsiktig inn i sjokolade/eggeblandingen – Fryses inn i brødform med plastfilm, har du andre stilige former så bruk de…
La den stå på frys i minst 5 timer før bruk!
Kjør bær (fryste bær må tines) i en blender eller stavmikser sammen med litt sukker, så har du en frisk og god saus…
For et deilig, enkelt sprøtt bakverk: Bland sammen 100gr melis, 100gr mel, 1 egg og litt vann – smør dette tynt på et smurt brett og stek på 170 grader til det får litt gyllen farge. Knekkes i passende biter.
Ta moussen ut fra frysen noen minutter før den skjæres og serveres!