Husk utvanning!
4.pers
Du trenger:
Ca 600gr klippfisk, FØR utvanning!
Ca 600gr potetmos-lages selv eller kjøpes.
1pk vårløk (150gr.
1 liten løk.
1 fl lys Ale (3dl.
150gr raspet ost.
100gr spekeskinke
MaizennaLag eller kjøp potetmos

Kok inn ølen med litt hakket løk til halvparten av mengden er igjen – jevnes med litt maizenna.

Del klippfisken opp i «fyrstikkeske» størrelser og stek i stekepannen med litt smør i et par minutt på hver side – fordel den utover i en ildfast form ( hell ut overflødig væske).
Stek spekeskinken i godt med olivenolje i 2 minutter før du tilsetter hakket vårløk og steker videre i 1 minutt – fordel denne blandingen over klippfisken og hell ølsausen over dette igjen.
Klatt potetmos utover i formen, la det være litt luftmellom klattene!
Toppes med raspet ost.
Stek på 200 grader i ca 25 min eller til den ser gyllen ut.

Server gjerne med brød og en god salat, rucola passer utmerket til denne retten.

Til denne retten anbefales klippfiskfilet uten skinn og bein, klippfiskbiter fungerer også utmerket.. Loins kan brukes for en litt mer luksus variant
2982882 klf uten skinn og ben_nyTilBacalao-4371373Klippfisk loins
.

Check our bestsellers!