Thai bacalao

Skjær fisken i biter på ca 5 cm og stek disse brune i olje.

Ta fisken ut av pannen og sett den til side.

Surr løken i olje til den er myk. Tilsett halvparten av kokosmelken, hvitløk, chili, tamarind juice, sukker, soyasaus og fisken.

Kok opp og la stå og småkoke.

Tilsett potetene, nøtter, vann, resten av kokosmelken, laurbærblad og en bit hel kanel.

Kok forsiktig til potetene er møre.

Smak til med salt og dryss over noen friske korianderblad. Server straks gjerne med ris ved siden av.

 

Handleliste (4 porsjoner):

600g utvannet skinn- og benfri klippfisk
1/2dl maisolje
2 ss finhakket løk
2dl kokosmelk
2 ss sukker
2 ss soyasaus
1/2dl tamarind juice
2 pressede hvitløkbåter
1 finhakket rød chili
2 ts revet frisk ingefær
2dl vann
1dl usaltede cashewnøtter
3 poteter i terninger
1 bit hel kanel
1 laurbærblad
noen blad frisk koriander