Klippfisk kan brukes til mer enn bacalao. Klippfisk med hvit saus og bacon er et smakfullt alternativ.
Til 4 personer trenger du:
- 800 g klippfisk
- 140 g bacon
- 800 g små poteter
- 5 gulrøtter
- 0,5 purreløk
- 3 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 0,25 ts salt
- 0,5 ts pepper
Fremgangsmåte:
- Legg fisken i en gryte og dekk så vidt med vann.
- Kok forsiktig opp og la fisken småkoke/trekke i 20 minutter.
- Vask potetene og ha dem i en gryte. Dekk med vann og kok opp. Skru ned temperaturen og la potetene småkoke under lokk til de er møre, ca. 20 minutter.
- Smelt smør og rør inn hvetemel. Tilsett litt og litt melk, mens du rører med en visp.
- La sausen koke opp mellom hver runde med melk. Når all melken er rørt inn og sausen har kokt opp, senker du temperaturen og lar sausen småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Skrell og kutt opp gulrøtter og purreløk. Kok grønnsakene i vann i ca. 5 minutter.
- Baconet stekes på høy varme, på en tørr teflonpanne i et par minutter. Da blir det crispy og godt.
- Baconet stekes på høy varme, på en tørr teflonpanne i et par minutter. Da blir det crispy og godt.