Ovnsbakt klippfisk med grønn pesto ser ekstra lekkert ut med en tomatsaus ved siden av. Dette er en oppskrift inspirert av det portugisiske kjøkken – egnet for å imponere!

Ovnsbakt klippfisk med grønn pesto ser ekstra lekkert ut med en tomatsaus ved siden av. Dette er en oppskrift inspirert av det portugisiske kjøkken – egnet for å imponere!

Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.

Til 4 personer trenger du:

  • 800 g klippfisk, utvannet og renset
  • 2 stk fennikel
  • 4 ss pesto
  • 100 g tomat, soltørket
  • 100 g smør
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ss kruspersille, frisk

Server klippfisken med stekt fennikel, saus og poteter ved siden av.

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær klippfisken i serveringsstykker og smør med pesto.
  • Ha fiskestykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
  • Skjær fennikel i strimler og kok i hvitvin i et par minutter.
  • Ta ut fennikelstrimlene og kok kokekraften inn til det halve. 
  • Pisk smør inn i kokekraften, tilsett hakkede soltørkede tomater og hakket persille.
  • Stek fennikelstrimlene i olje i 1 minutt.
  •