Ovnsbakt klippfisk med grønn pesto ser ekstra lekkert ut med en tomatsaus ved siden av. Dette er en oppskrift inspirert av det portugisiske kjøkken – egnet for å imponere!
Ovnsbakt klippfisk med grønn pesto ser ekstra lekkert ut med en tomatsaus ved siden av. Dette er en oppskrift inspirert av det portugisiske kjøkken – egnet for å imponere!
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 800 g klippfisk, utvannet og renset
- 2 stk fennikel
- 4 ss pesto
- 100 g tomat, soltørket
- 100 g smør
- 2 dl hvitvin
- 1 ss kruspersille, frisk
Server klippfisken med stekt fennikel, saus og poteter ved siden av.
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Skjær klippfisken i serveringsstykker og smør med pesto.
- Ha fiskestykkene på et stekebrett med bakepapir og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.
- Skjær fennikel i strimler og kok i hvitvin i et par minutter.
- Ta ut fennikelstrimlene og kok kokekraften inn til det halve.
- Pisk smør inn i kokekraften, tilsett hakkede soltørkede tomater og hakket persille.
- Stek fennikelstrimlene i olje i 1 minutt.