Opplev en portugisisk glede med Bacalhau à Brás! Denne retten er en perfekt blanding av klippfisk, poteter og egg, toppet med frisk persille. Et måltid som garantert vil vekke smaksløkene!
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 600 g klippfisk, utvannet og renset
- 1 kg potet
- 3 gule løker
- 6 egg
- 2 fedd hvitløk
- 2 dl olivenolje, ekstra virgin
- Finhakket persille
- Salt
- Pepper
- Oliven, sort
Fremgangsmåte
- Trekk den ferdig utvannede klippfisken i noen minutter.
- Kjøl ned fisken, fjern skinn og bein og del den i biter med fingrene.
- Skjær potetene i tynne strimler og stek i varm olje. La hvile på papihåndkle og sett til side.
- Hakk hvitløken, skjær løken i halvmåner og fres dette blankt i olivenolje.
- Tilsett klippfisken, bland godt og fjern fra varmen.
- Tilsett potetstrimlene og bland godt.
- Pisk eggene krydret med salt og pepper og tilsett dette til blandingen av fisk, løk og poteter.
- Sett tilbake til varmen, rør hele tiden til eggene begynner å stivne. Ta av varmen.
- Server med et dryss av hakket persille og pyntet med svarte oliven.