Klippfisk med grønn potetsalat – en nydelig middagsrett som passer til både hverdags og fest!

Våre klippfisk produkter

Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.

Til 4 personer trenger du:

  • 600 g klippfisk, utvannet og renset
  • 4 ss olivenolje
  • 1 hvitløk
  • 1 sitron
Potetsalat
  • 600 g potetere
  • 200 g erter, fryst
  • 1 eple, grønt
  • 3 vårløk
  • Urter , friske
 
Dressing
  • 2 ss dijonsennep
  • 3 ts honning
  • 0,5 sitron
  • 2 dl olivenolje
 
Fremgangsmåte:
  • Del gjerne klippfisken opp i porsjonsstykker. Pensle fisken med olje og og ha den i en form/folie som kan settes på grillen eller i ovnen.
  • Del sitron og hvitløk i to og ha det sammen med fisken i formen.
  • Dekk med folie, og grill/stek på ca. 180°C til fisken flaker seg fint (ca. 15-20 minutter).
Grønn potetsalat
  • Kutt poteter i terninger og kok møre.
  • I de siste kokeminuttene ha i frosne erter.
  • Sil av vannet og la det kjøle seg litt ned.
  • Lag dressingen ved å først piske sammen dijonsennep, honning og saften fra sitronen. Spe så i olivenoljen.
  • Kutt eple og vårløk i små biter og grovhakk urtene. Her kan du bruke din favoritturt, for eksempel basilikum, dill eller en blanding av ulike urter.
  • Bland eple, vårløk og urter med potetene og dressingen.
  • Server potetsalaten lun til klippfisken.