Klippfisk med grønn potetsalat – en nydelig middagsrett som passer til både hverdags og fest!
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 600 g klippfisk, utvannet og renset
- 4 ss olivenolje
- 1 hvitløk
- 1 sitron
Potetsalat
- 600 g potetere
- 200 g erter, fryst
- 1 eple, grønt
- 3 vårløk
- Urter , friske
Dressing
- 2 ss dijonsennep
- 3 ts honning
- 0,5 sitron
- 2 dl olivenolje
Fremgangsmåte:
- Del gjerne klippfisken opp i porsjonsstykker. Pensle fisken med olje og og ha den i en form/folie som kan settes på grillen eller i ovnen.
- Del sitron og hvitløk i to og ha det sammen med fisken i formen.
- Dekk med folie, og grill/stek på ca. 180°C til fisken flaker seg fint (ca. 15-20 minutter).
Grønn potetsalat
- Kutt poteter i terninger og kok møre.
- I de siste kokeminuttene ha i frosne erter.
- Sil av vannet og la det kjøle seg litt ned.
- Lag dressingen ved å først piske sammen dijonsennep, honning og saften fra sitronen. Spe så i olivenoljen.
- Kutt eple og vårløk i små biter og grovhakk urtene. Her kan du bruke din favoritturt, for eksempel basilikum, dill eller en blanding av ulike urter.
- Bland eple, vårløk og urter med potetene og dressingen.
- Server potetsalaten lun til klippfisken.