Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Handleliste 4 personer:
- 800 gram klippfisk uten skinn og ben – før utvanning!
- 800 gram poteter
- 2 store løk
- 1 rød paprika
- 2 bokser hakkede tomater
- 2 ss tomatpuré
- 2 – 3 hvitløksbåter
- 3 dl ex. virgin olivenolje
- 1/2 -1 chili – disse varierer veldig i størrelsen, så her må du bare prøve deg frem.
- Sort pepper
- Evt oliven
- 1 dl vann
Fremgangsmåte:
- Legg klippfisken i vann – følg instruksene om utvanning på pakken.
- Skjær klippfisk i biter, poteter i skiver, løk og paprika i ringer.
- Forvell løk og paprika i olivenoljen.
- Tilsett chili, tomatpure, tomater, hvitløk, litt pepper og kok opp.
- Tilsett poteter og kok på lav varme i ca 1 time eller til de er halvkokte, koketiden her avhenger av størrelsen på potetskivene og husk at det tar mye lenger tid å koke poteter i tomat enn i vann!
- Vend forsiktig inn fisken og la trekke på lav varme i ca 30 min.
- Smak på gryten før servering, om du trenger mer salt eller chili tilsetter du det – men ikke rør i gryten.
Serveres med focaccia, flatbrød eller godt brød.
Kokkens tips:
- Tilsett hakkede soltørkede tomater for en mer smakfull bacalao.
- Grill paprikaen til den blir svart og ta av skallet – da får du en søtere paprika.
- Kjøp eller lag chiliolje som du serverer ved siden av til de som vil ha gryta ekstra sterk.
Gjør Middagen Spesiell med Dybvik Bacalao – en Fusion av Portugisisk og Skandinavisk Smak!