Lag en annerledes bacalao med hvitløk, chili og kaldpresset olivenolje som ingredienser. Denne oppskriften er en kokkekunst i seg selv.
Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.
Til 4 personer trenger du:
- 800 g klippfisk, utvannet og renset
- 3 dl olivenolje, extra virgin
- 5 fedd hvitløk
- 2 stk chili, rød
- Kruspersille, frisk
Server med brød
- Skjær klippfisken i serveringsstykker.
- Varm opp olivenoljen i en vidbunnet kasserolle.
- Ha i hvitløk og la de bli lysebrune på svak varme, det tar ca. 15 minutter.
- Ta hvitløken opp av oljen og legg på tørkepapir.
- Skjær chili i store biter og stek i oljen i ca. 4 minutter.
- Ta chilien opp av oljen og legg på tørkepapiret sammen med hvitløken.
- Legg fiskestykkene i oljen med kjøttsiden ned og kok i ca. 4 minutter.
- Snu fisken og kok i ca. 2 minutter.
- Avkjøl oljen til 60 °C.
- Begynn å rulle kasserollen så oljen holdes i bevegelse, og husk å holde 60 °C.
- Etter ca. 15 minutter vil sausen begynne å tykne og ligne litt på tynn majones.
- Sausen må ikke koke etter den har tyknet, da vil den skille seg.
- Ha fisken på et serveringsfat med hvitløk, chili og persille over, og med sausen rundt.