Lag en annerledes bacalao med hvitløk, chili og kaldpresset olivenolje som ingredienser. Denne oppskriften er en kokkekunst i seg selv.

KLippfisk Bacalao al pil pil

Våre klippfisk produkter

Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.

Til 4 personer trenger du:

  • 800 g klippfisk, utvannet og renset
  • 3 dl olivenolje, extra virgin
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 stk chili, rød
  • Kruspersille, frisk
 
Server med brød
 
  • Skjær klippfisken i serveringsstykker.
  • Varm opp olivenoljen i en vidbunnet kasserolle.
  • Ha i hvitløk og la de bli lysebrune på svak varme, det tar ca. 15 minutter.
  • Ta hvitløken opp av oljen og legg på tørkepapir.
  • Skjær chili i store biter og stek i oljen i ca. 4 minutter.
  • Ta chilien opp av oljen og legg på tørkepapiret sammen med hvitløken.
  • Legg fiskestykkene i oljen med kjøttsiden ned og kok i ca. 4 minutter.
  • Snu fisken og kok i ca. 2 minutter.
  • Avkjøl oljen til 60 °C.
  • Begynn å rulle kasserollen så oljen holdes i bevegelse, og husk å holde 60 °C.
  • Etter ca. 15 minutter vil sausen begynne å tykne og ligne litt på tynn majones.
  • Sausen må ikke koke etter den har tyknet, da vil den skille seg.
  • Ha fisken på et serveringsfat med hvitløk, chili og persille over, og med sausen rundt.