Nachos er enkelt å lage siden den krever lite forarbeid, og ikke så lang tid i stekeovnen. Om det er mange til bords kan denne oppskriften lett dobles.
Til 4 personer trenger du:
- 500 g klippfisk, utvannet og renset
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk chili, rød
- 2 ss olje
- 200 g nachochips
- 300 g Jarlsbergost, revet
Salat:
- 1 stk paprika, rød
- 0,5 stk rødløk
- 10 stk cherrytomat
- 1 stk crispisalat
Dressing:
- 2 dl lettrømme
- 0,5 stk sitron
- 1 ts sukker
Server nachos med salaten og dressingen.
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Skjær klippfisken i strimler.
- Finhakk hvitløk og skjær chili i tynne strimler.
- Surr hvitløk og chili i olje, tilsett klippfisk og surr dette videre til væsken er fordampet.
- Fordel nachochips i en ildfast form og ha over klippfisk, chili og hvitløk.
- Dryss over revet ost og gratiner i stekeovnen i ca. 7 minutter.
Salat
- Skjær paprika og rødløk i strimler, og skjær cherrytomater i skiver.
- Bland sammen ingrediensene til salaten.
Dressing
- Bland sammen lettrømme, saften av sitron og sukker.
- Smak den eventuelt til med litt mer sitronsaft og sukker.