Marinert klippfisk er fantastisk grillmat. Denne oppskriften har mye god smak, men er fortsatt veldig enkel. Ny grillopplevelse med en tradisjonsrik råvare.

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 500 g klippfisk, utvannet og renset
Marinade
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts pepper, hel sort
  • 2 ss sherryeddik
  • 1 stk laurbærblad
  • 0.5 stk chili, rød
Salat
  • 1 stk mango
  • 1 stk advokado
  • 0,5 stk chilli, rød
  • 0,5 stk rødløk
  • 4 ss appelsin
  • 2 ss kruspersille, frisk
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper
Server med:
  • 2 ss lime
  • brød

Fremgangsmåte

  • Skjær klippfisken i serveringsstykker.
  • Finhakk chili, bland den sammen med de andre ingrediensene til marinaden.
  • Hell marinaden over klippfisken, og la den marinere i 3-4 timer.
  • Legg klippfisken i en dobbel grillrist og stek den på varm grill i 3-4 minutter på hver side.

Mango- og advokadosalat 

  • Skjær mango, avokado og rødløk i små terninger, og finhakk chili og persille.
  • Riv skall av lime, og press saften av lime og appelsin.
  • Bland mango, avokado, rødløk, chili og persille med olivenolje, og hell over limesaft og appelsinsaft.
  • Dryss revet skall av lime på toppen av salaten og smak til med salt og pepper.
  • Server klippfisk med mango- og avokadosalat og brød ved siden av.