Pizza er helgekos for hele familien, men har du prøvd klippfisk som topping? Server med hvitløksdressing og ruccolasalat som komplimenterer denne pizzaoppskriften.

Klippfiskpizza med hvitløksdressing

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 300 g klippfisk, utvannet og renset
  • 100 g tomat, soltørket
  • 1 stk. gul løk
  • 100 g oliven, sorte, uten sten
Pizzadeig:
  • 25 g gjør
  • 2 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • 500 g hvetemel
  • 5 stk. tomat
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss timian, frisk
  • 2 ss oregano, frisk
  • 2 ss olivenojle
  • 2 ss tomatpuré
  • 100 g ost, revet
  • salt og pepper
  • olivenolje
  •  fedd hvitløk
  • 6 ss lettrømme
  • 4 ss majones
  • sitron
  • salt og pepper

Server ruccolasalat

  • Sett stekeovnen på 220 °C.
  • Skjær klippfisk i biter.
  • Grovhakk soltørkede tomater, løk og oliven.

Pizzadeig:

  • Rør ut gjær i lunkent vann, tilsett olivenolje, salt og mesteparten av hvetemelet.
  • Arbeid til en fast, glatt deig, og sett til heving i ca. 30 minutter.
  • Kjevle deigen utover et bakepapir smurt med olivenolje.

Pizzasaus:

  • Grovhakk tomat, og finhakk hvitløk, timian og oregano.
  • Ha olivenolje i en kasserolle og varm tomatene på middels varme.
  • Tilsett hvitløk, timian, oregano og tomatpuré.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Smør pizzasaus over pizzabunnen og ha revet ost over.
  • Fordel klippfisk, soltørket tomat, løk og oliven over osten, og drypp litt olivenolje over.
  • Stek pizzaen i stekeovnen til bunnen er sprø og osten er gyllen, ca. 10 minutter. 

Hvitløksdressing:

  • Finhakk hvitløk, og bland sammen med lettrømme og majones. 
  • Smak til med saften av sitron, salt og pepper.

Server pizzaen med hvitløksdressing og ruccolasalat drysset over.