Spinat er godt og enkelt tilbehør som passer utmerket til panert klippfisk. Tradisjonsrike råvarer trenger ikke bestandig å serveres med tradisjonelt tilbehør. 

Våre klippfisk produkter

Til 4 personer trenger du:

  • 450 g klippfisk, utvannet og renset
  • 1 stk. appelsin
  • 2 ss hvetemel
  • 4 ss polentagryn
  • 2 ts timian, frisk
  • 1 stk egg
  • smør
  • olje

Dampet spinat:

  • 1 pose babyspinat
  • 1 ss smør
  • 1 fedd hvitløk
  • salt og pepper
Server med:
  • 12 stk cherrytomat
  • sitron
  • potet
  • Skjær klippfisken i serveringsstykker. 
  • Riv skall av appelsin og bland med mel, polenta, og finhakket timianblad. Visp sammen egg i en bolle.
  • Vend fiskestykkene først i egg, deretter i polentablandingen.
  • Varm smør og olje i en stekepanne og stek fisken gyllen og gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side.
  • Når du har stekt fiskestykkene har du litt ekstra smør og olje i stekepannen og steker hele cherrytomater i noen minutter til de er gjennomvarme.

Dampet spinat

  • Skyll spinat og ta vekk de groveste stilkene. 
  • Ha den fuktige spinaten i en kasserolle med lokk og damp spinaten til den faller sammen. Rør inn smør og finhakket hvitløk, og smak til med salt og pepper.

Server nystekt klippfisk med stekte cherrytomater, dampet spinat, sitronbåter og kokte poteter.