Bacalao er en klassisk rett laget med blant annet klippfisk. Prøv denne ovnsbakte varianten med pasta penne i stedet for potet. 

Våre klippfisk produkter

Prøv vores Klippfisk Udvanningskalkulator og gør din madlavning lettere. Du kan også finne våre utvannet klippfisk.

Til 4 personer trenger du:

  • 400 g klippfisk, utvannet og renset
  • 300 g pasta
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 dl olivenolje
  • 1 dl oliven, grønn
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2,5 dl lettmelk
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl parmasan
  • 1 ss kruspersille, frisk
  • 0,5 stk tomat
  • salt og pepper
  • olivenolje

Server bacalao med brød ved siden av.

Fremgangsmåte:

  • Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Skjær klippfisk i strimler og kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Del løken i to, finhakk halvparten og skjær den andre halvparten i skiver.
  • Finhakk hvitløk og løk, og surr i varm olje i en kasserolle.
  • Ha klippfisk og oliven i kasserollen, la surre i 2 minutter og sett kasserollen til side.
  • Smelt smør i en annen kasserolle, rør inn hvetemel og spe med litt melk av gangen.
  • Rør godt, tilsett laurbærblad og la sausen koke på svak varme i 20 minutter mens du rører av og til.
  • Tilsett matfløte, kok opp og ta ut laurbærblad.
  • Riv parmesanost, og ha halvparten av parmensanosten og finhakket persille i sausen.
  • Tilsett klippfisk, løk, hvitløk, oliven og kokt pasta, og smak til med salt og pepper.
  • Hell blandingen over i en smurt ildfast form, pynt med skiver av løk og tomat, og drypp over litt olivenolje.
  • Dryss resten av parmesanosten over og stek i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Photo: Norwegian Seafood Council. Oppskrift: Godfisk.no