Klippfisk og Bacalao tradisjonsmat til påske:
Interessen for den saltede og tørkede klippfisken oppsto i middelalderen. Paven og hans kardinaler påla troende katolikker å spise fisk i stedet for kjøtt. Spesielt gjaldt dette på langfredag, men også på påskeaften, fordi det ble ansett som lite fromt å meske seg i kjøtt under Jesu lidelse. Bacalao er derfor en ekte påskerett!
Her i Norge har Skjærtorsdag blitt den nasjonale klippfiskdagen.
Klippfisk finner du i de fleste av landets dagligvarebutikker.
Vi foreslår en varm og god bacalao gryte. Perfekt på flotte påskedager. Den kan lages dagen før, eller den kan stå å godgjøre seg i lang tid mens dere gjør unna ski turen 🙂
Vi anbefaler også en klippfisk som forrett, i disse dager lanserer vi vår Klippfisk Carpaccio av loins Extra som er ypperlig til forrett, smårett/tapas eller som en sashimi. Tar du denne først og så følger opp med «Stekt Klippfisk Loins med hvit saus og ovnsbakte rotgrønnsaker» til hovdrett så har du terningkast 6 på middagen 🙂
SPAR / EUROSPAR har nå elleville klippfisk dager i sine 300 butikker.
Spar opp til 28% på utvalgte Dybvik produkter.
Løp innom din lokale SPAR butikk eller du kan handle på SPAR sin nettbutikk 🙂
