Populær Portugisisk Julerett
Handleliste 4. pers:
Ca 700 g renset og utvannet klippfisk
1 løk i skiver
1 dl olivenolje
6 fedd finhakket hvitløk
2 rød paprika
2 grønne paprika
2 gule paprika
400 g kokte små poteter
100 g oliven
litt hakket persille
Skjær klippfisken i serveringsstykker og paprikaen i strimler. Stek løk og hvitløk i olivenolje. Stek klippfisken et par minutter på hver side i olivenolje og legg over i en ildfast form sammen med løken.
Surr paprikastrimlene i olivenolje ca 1 minutt. Legg paprika og oliven pent omkring fisken. Drypp litt olivenolje over og dekk med aluminiumsfolie. Settes inn i varm stekeovn ca 5 minutter ved 180 grader.
Stek de kokte potetene i olivenolje. I mangel på små pene poteter kan vanlige poteter skjæres i store terninger.
Pynt med persille og server fisken sammen med de stekte potetene.
Til denne retten passer det utmerket med Klippfisk uten skinn og bein eller Loins.