Handleliste 4 personer:

  • 800 gram klippfisk uten skinn og ben – før utvanning!
  • 800 gram poteter
  • 2 store løk
  • 1 rød paprika
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 – 3 hvitløksbåter
  • 3 dl ex. virgin olivenolje
  • 1/2 -1 chili – disse varierer veldig i størrelsen, så her må du bare prøve deg frem.
  • Sort pepper
  • Evt oliven
  • 1 dl vann

Fremgangsmåte:

  • Legg klippfisken i vann – følg instruksene om utvanning på pakken.
  • Skjær klippfisk i biter, poteter i skiver, løk og paprika i ringer.
  • Forvell løk og paprika i olivenoljen.
  • Tilsett chili, tomatpure, tomater, hvitløk, litt pepper og kok opp.
  • Tilsett poteter og kok på lav varme i ca 1 time eller til de er halvkokte, koketiden her avhenger av størrelsen på potetskivene og husk at det tar mye lenger tid å koke poteter i tomat enn i vann!
  • Vend forsiktig inn fisken og la trekke på lav varme i ca 30 min.
  • Smak på gryten før servering, om du trenger mer salt eller chili tilsetter du det – men ikke rør i gryten.

Serveres med focaccia, flatbrød eller godt brød.

Kokkens tips:

  • Tilsett hakkede soltørkede tomater for en mer smakfull bacalao.
  • Grill paprikaen til den blir svart og ta av skallet – da får du en søtere paprika.
  • Kjøp eller lag chiliolje som du serverer ved siden av til de som vil ha gryta ekstra sterk.

Gjør Middagen Spesiell med Dybvik Bacalao – en Fusion av Portugisisk og Skandinavisk Smak!