Stekt klippfisk loins med hvit saus og ovnsbakte rotgrønnsaker

HANDLELISTE 4 PERS:
ca. 800 gram klippfisk loins – vann ut klippfisk selv eller kjøp ferdig utvannet på butikken!
700 gram grønnsaker (løk, sellerirot, gulrot og kålrot),
800 gram potet, ca. 150 gram bacon
smør
hvetemel
melk
sitron
salt og pepper

Klippfisken tempereres før bruk! Åpne pakken å la den stå på benken under forberedelsene!

Skjær grønnsakene i grove biter, legg over i ildfast form sammen med kuttet bacon, 3ss smør, salt og pepper –bakes i ovn på 200 grader i ca. 25 min eller til grønnsakene er møre.

Hvitsaus: smelt 6ss smør i kasserolle og tilsett 6ss mel og spe litt og litt melk under konstant røring til ønsket tykkelse, ca. 5dl. Smakes til med 1ts sitronsaft, salt og pepper.

Smelt 1ss smør i en middels varm stekepanne, la smøret frese før du tilsetter klippfisken med skinnsiden ned, stekes på hver side i 4-5 min eller til du ser det begynner å piple litt væske fra siden og «lagene» skiller seg litt.

Server med kokte poteter og saus ved siden av! 

Tips:
– Bruk litt urter i sausen – prøv deg frem å få din egen signatur på retten.
– Forenkle retten ved å kutte potetene og bake dem sammen med grønnsakene. Enklere, mindre oppvask og mange vil si det smaker bedre.
– Bruk gjerne olivenolje til steking og baking. Om du ikke vil bruke smør er dette et veldig godt alternativ.

Nettstedet er utviklet av InBusiness